Regélő ritmusok

Légy üdvözölve a versszeretők táborában! Egy amatőr költő szeretné ezen a fóromon is bemutatni verseit, gyarapítani a szép szavak és rímek baráti sokaságát. Szívesen veszem a véleményeteket, de ha csak egyszerűen tetszett az is jó.

Új kötetem

Antológia

Címkék

160 (1) a (2) állandó (1) andrás (1) báj (1) ballagás (1) batár (1) bogár (1) bot (1) búcsú (1) citrom (1) csend (2) csimpáz (1) csobban (1) darwin (1) dölyfös (1) emlék (1) érmek (1) értelem (1) és (1) éve (1) evolució (2) flórián (1) görgey (1) gyöngyvirág (2) halak (1) hegyestű (1) hellókarácsony (1) hős (1) illat (1) iskola (1) (1) kajak. (1) kenu (1) kert (1) király (1) költészet (1) koporsó (1) korona (1) kovács (1) középút (1) láng (1) liget (1) lovag (1) május (1) mandula (1) március15 (1) medve (1) mérték (1) mókus (2) munkadal (1) (1) oklevél (1) olimpia (1) patkó (1) petőfi (1) réved (1) rossz (1) rózsa (2) sas (1) snapsz (1) süni (1) szükségszerű (1) tejút (1) tihany (1) türelem (1) turista (2) tűz (1) üresség (1) ürhajó (1) vadász (1) vaj (1) vakond (1) vándor (1) véletlen (1) veszély (1) vitus (1) vízilabda (1) zárás (1)

 

 

A Nőnap előestéjére.
Egyenlőség és különbség.
 
A polgári demokrácia kereteiben a nemek közötti egyenlőséget a törvények biztosítják. Minden nagykorú állampolgár választó és válaszható, ha a törvény egy-egy estben – pl. bűntény- nem korlátozza ezt a jogot. Az egyenlőség és különbség igencsak szembetűnő, ha a közhatalom gyakorlásában résztvevők összetételére nézünk. Amióta magyar országon a miniszterelnökség intézménye működik, nem akadt egyetlen női miniszterelnök sem. A legkorábbi elsőszámú női vezető Mária Terézia volt. De a közhatalom gyakorlásának más szintjein is igen kevés a női vezető!
 
Vannak, voltak jó példák: említhetnénk az angolok volt Miniszterelnökét, vagy jelenleg a német Kancellár asszonyt. Talán Magyarországon is, a több millió női állampolgár között számosan találhatók, akik a közhatalom gyakorlói között szerepelhetnének! Persze az anyagi elismerések, javadalmazások, magas kitüntetések szóródása is mutat valamit. Ez a valami nem a szellemi képességekben, nem a munkabírásban rejlik. Akkor mi ez? Szembe kellene nézni vele.
 
Olvasom Magyarország Kormánya nevében kiadott, az alkotmány előkészítésével kapcsolatos kérdéseket, még csak fel sem vetnek ilyen, vagy hasonló lényeges problémával kapcsolatos gondolatokat. Pedig volna néhány.
 
Minden Honleánynak kellemes Nőnapot kívánok.
 
Budapest, 2011. március 6. 
                                                       Ősz Lantos          
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://regeloritmusok.blog.hu/api/trackback/id/tr52716934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása